Sydvästra delen av Amsterdam

Bloemenmarkt Är ni intresserade av sådana saker som glimmar i solen och är väldigt dyra eller konst så är det här en del av Amsterdam som ni definitivt bör besöka. Det är här som Diamantkvarteret finns och här finns även ett annat museum som hyllar och visar upp Van Goghs konstverk och skatter.
Så här kommer ni säkert att trivas under er rundvandring av Amsterdam.
Tycker man om blommor så bör man även besöka Blomstermarknaden (Bloemenmarkt) som hålls varje dag och här kan du köpa blommor och annat smått och gott.
har man väl gått på bloemenmarkt och det börjar bli kväll så kan man alltid ta ett besök till Vondelpark och kanske besöka Amsterdam Casino där ni kan spela lite.
Som sagt så finns här även Rijksmuseum som har en stor samling av Holländsk konst, och där kan man bla se Rembrandts Nattvakten som är ett verkligen känt konstverk av Rembrandt.
Tyvärr så håller dom på med renovering av denna byggnad och detta innebär att allting kanske inte riktigt är på visning när man själv är där. Så man bör besöka deras hemsida för att se när och hur dom renoverar samt vilka avdelningar. Ni kan läsa mer om det under vår sida om Rijksmuseum i Amsterdam.
Som sagt så finns här ju även Diamantkvarteren här i den Sydvästra delen av Amsterdam. Och här kan man både köpa diamanter samt även få se hur dessa slipas och vilken process, säkerhet det är kring desa små diamanter.

Och här under den sydvästra delen av Amsterdam så kan ni läsa mer om de olika sevärdheter som finns här.


Skriv en kommentar eller vad ni har för upplevelser av Sydvästra delen


Amsterdam länkar
Amsterdam karta
Amsterdam länkar
Kontakta mig

Centrum

Centrum av Amsterdam
Museum Rembrandt
Holland Experience
Amstelkring
Red Light District

Sydvästra delen

Sydvästra delen
Diamantkvarteren
Museumplein
Rijksmuseum
Van Gogh

Sydöstra delen

Sydöstra delen
Judiska Historiska museet
Botaniska trädgården
Tropenmuseum
Artis Zoo
Nemo
Waterlooplein

Nordvästra delen

Nordvästra delen
Anne Frank

Allmänt

Handla i Amsterdam
Flyg till Amsterdam
Sport i Amsterdam
Nederländerna
Tulpaner

Nöje

Underhållning i Amsterdam
Nattlivet

Boende

Hotell i Amsterdam