Rijksmuseum - En stor konstsamling i Amsterdam

Riksmuseum i Amsterdam Som sagt i den Sydvästra delen av Amsterdam så kommer ni att hitta detta museum. Museet ligger precis vid Museumplein och det är ett av de största museumena i området och har en stor samling av holländsk konst.
Tyvärr så håller dom på att renovera detta museum och det beräknas vara klart till 2010. Så Amsterdams sevärdheter är under uppbyggnad för att uppfylla krav och att kunna få framtida besökare av Amsterdam att kunna njuta av alla dessa sevärdheter och museum som finns här.
Tillbaka till Rijksmuseumet i Amsterdam.
Som så många andra konstmuseum såsom Louvren i Paris så kan det te sig lite som att det är en labyrint man har kommit in i där det stundom kan vara svårt att hitta sin väg till de olika konstverken. Så därav kan det vara bra att ta sig den tiden det tar att studera kartan och se vart man egentligen vill gå samt var det finns.
Men hur som helst under ert besök hit så kommer ni att kunna se konstverk från holländska konstnärer. Här finns bla Nattvakten från Rembrandt och andra av hans verk. Här finns även konstverk från Johannes Vermeer såsom Köksflickan. här finns även andra verk från kända holländska konstnärer såsom Jan Van Huysum, Frans Hals för att nämna några.
Fram tills att museumet har renoverat så kan det vara en stor fördel att besöka Rijksmuseumets hemsida för att se vad som är öppet samt vad som visas förtillfället. Renoveringen av Rijksmuseum beräknas vara klart till 2010. Deras hemsida är www.rijksmuseum.nl

Besökarnas information om Rijksmuseum
flicka o clown .
Lades till 11/12/10 16:03:41

Skriv en kommentar eller vad ni har för upplevelser av Rijksmuseum


Amsterdam länkar
Amsterdam karta
Amsterdam länkar
Kontakta mig

Centrum

Centrum av Amsterdam
Museum Rembrandt
Holland Experience
Amstelkring
Red Light District

Sydvästra delen

Sydvästra delen
Diamantkvarteren
Museumplein
Rijksmuseum
Van Gogh

Sydöstra delen

Sydöstra delen
Judiska Historiska museet
Botaniska trädgården
Tropenmuseum
Artis Zoo
Nemo
Waterlooplein

Nordvästra delen

Nordvästra delen
Anne Frank

Allmänt

Handla i Amsterdam
Flyg till Amsterdam
Sport i Amsterdam
Nederländerna
Tulpaner

Nöje

Underhållning i Amsterdam
Nattlivet

Boende

Hotell i Amsterdam