Nederländerna

Nederländerna är ett land som ligger i västra Europa och som gränsar till Nordsjön, Beligen och Tyskland. Huvudstaden i landet är Amsterdam, men landets regering och parlament sitter däremot i Haag. Där har också kungafamiljen sitt residens.
I Nederländerna bor det cirka 16.4 miljoner invånare och tack vare sin lilla yta är landet det mest befolkningstätaste i Europa om man räknar bort mikrostaterna.

Många gånger benämner man Nederländerna som Holland som i själva verket bara är en del av landet. Däremot används Holland i vardagliga sammanhang på saker som är förknippade med Nederländerna såsom Holländska tulpaner, hollandaisesås och de holländska kanalerna. Likaså säger man ofta att invånarna i Nederländerna talar holländska.
En stor del av Nederländerna ligger under havsnivån och genom hela landet korsar sjöar, åar och kanaler. I sydöstra delen av landet finns högslätterna som skyddar mot översvämningar om fördämningarna skulle brista.
Precis som det låter så är Nederländerna ett lågslättsland, och den högsta punkten är endast 321 meter över havet.

Nederländerna var med och grundade den Europeiska kol- och stålunionen år 1951, vilken sedan utvecklades till Europeiska unionen. Nederländerna har även varit med i NATO ända sedan alliansen grundades 1949.
Nederländerna brukar även kallas för väderkvarnarnas och kanalernas land. Det är ett spännande land att besöka under sin semester. Det är som bäddat för njutning av naturen och även upplevelser i några fascinerade storstäder.

Nederländerna lockar sina turister främst till kustremsan där de fina sandstränderna finns. Men det betyder inte att man som turist får missa de fantastiska städerna. Bland annat Amsterdam som är en fantastisk stad med ett vimlande folkliv, massa kultur och folklore. I Amsterdam kan man ägna dagarna åt att gå på några av världens bästa museer, bland annat Rembrandt Museum.
Nederländerna och Amsterdam är även något som förknippas med tulpaner under våren. Många åker till Nederländerna under just våren för att njuta av alla tulpaner.Besökarnas information om Nederländerna
vad är ostarna känt för och har ni med tulpaner?.
Lades till 03/07/11 19:59:10

det är fint där. och ängarna med blommor är fanastiska.
Lades till 01/31/11 19:23:23

Skriv en kommentar eller vad ni har för upplevelser av Nederländerna


Amsterdam länkar
Amsterdam karta
Amsterdam länkar
Kontakta mig

Centrum

Centrum av Amsterdam
Museum Rembrandt
Holland Experience
Amstelkring
Red Light District

Sydvästra delen

Sydvästra delen
Diamantkvarteren
Museumplein
Rijksmuseum
Van Gogh

Sydöstra delen

Sydöstra delen
Judiska Historiska museet
Botaniska trädgården
Tropenmuseum
Artis Zoo
Nemo
Waterlooplein

Nordvästra delen

Nordvästra delen
Anne Frank

Allmänt

Handla i Amsterdam
Flyg till Amsterdam
Sport i Amsterdam
Nederländerna
Tulpaner

Nöje

Underhållning i Amsterdam
Nattlivet

Boende

Hotell i Amsterdam