Diamantkvarteren i Amsterdam

Diamant Har ni varit förtjusta i Diamanter och kanske vill både köpa samt se hur det fungerar med diamantslipning mm. Isåfall så kan det tänkas att ni ska besöka Diamantkvarteren i Amsterdam.
Diamanter har alltid varit någonting som fascinerat både män och kvinnor. Inte bara för dess utseende men även för vad det egentligen innebär att bära äkta diamanter. Diamanter är ju väldigt värdefullt och därav har det alltid varit ett intresse kring dessa små stenar.
Diamantkvarteren i Amsterdam ligger även i den sydvästra delen av Amsterdam. Denna del av staden har alltid haft ett antal affärer/handelshus som handlar just med Diamanter. Under andra världskriget så blev tyvärr de flesta diamanthandlare tagna till koncentrationsläger så då försvann nästan all diamanthandel. Men sakta och säkert har diamanthandlarna återkommit till Amsterdam och diamantkvarteren.
Idag är det som sagt möjligt at både kunna se hur det fungerar att slipa diamanter men även finns det möjlighet att köpa en och annan diamant medans man besöker detta område i Amsterdam.Skriv en kommentar eller vad ni har för upplevelser av Diamantkvarteren


Amsterdam länkar
Amsterdam karta
Amsterdam länkar
Kontakta mig

Centrum

Centrum av Amsterdam
Museum Rembrandt
Holland Experience
Amstelkring
Red Light District

Sydvästra delen

Sydvästra delen
Diamantkvarteren
Museumplein
Rijksmuseum
Van Gogh

Sydöstra delen

Sydöstra delen
Judiska Historiska museet
Botaniska trädgården
Tropenmuseum
Artis Zoo
Nemo
Waterlooplein

Nordvästra delen

Nordvästra delen
Anne Frank

Allmänt

Handla i Amsterdam
Flyg till Amsterdam
Sport i Amsterdam
Nederländerna
Tulpaner

Nöje

Underhållning i Amsterdam
Nattlivet

Boende

Hotell i Amsterdam